Ungaria vrea reducerea dependenţei economiei de industria auto

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 30 septembrie 2015 130 afişări

Guvernul din Ungaria vrea să reducă dependenţa economiei de fluctuaţiile industriei auro prin stimularea dezvoltării altor sectoare, precum industria farmaceutică, a echipamentelor medicale şi a componentelor de inginerie mecanică, a declarat ministrul Economiei, Mihaly Varta, citat de Portfolio.hu.

Ministrul a afirmat la postul de radio MR1 că producţia de vehicule are o contribuţie de 13% la exporturile Ungariei şi de 22% la producţia industrială, ceea ce înseamnă că are o pondere semnificativă în economia ţării.

În privinţa scandalului în care este implicat grupul Volkswagen, Varga a spus că 2-2,5 milioane de motoare diesel, din total celor 11 milioane de motoare dotate cu softul care reduce nivelul noxelor în timpul testelor, au fost fabricate la fabrica Audi din Gyor, din nord-vestul Ungariei.

Ministrul consideră că chiar dacă scandalul va duce la scăderea producţiei fabricii din Gyor, aceasta va fi afectată într-o măsură mai mică decât alte uzine ale VW, unitatea din Ungaria fiind una dintre cele mai moderne ale grupului.

Varta a notat că nu se ştie în acest moment cât va afecta scandalul VW vânzările de automobile, dar că motoarele diesel vor continua să fie utilizate la nivel mondial, pentru că sunt mai eficiente decât cele pe benzină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
ECONOMIE,
AUTO
/actualitate/ungaria-vrea-reducerea-dependentei-economiei-de-industria-auto-14773646
14773646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.