Una dintre cele mai mari companii din lume, condamnată pentru spionarea angajaţilor. Şefii foloseau chiar si angajaţi sub acoperire pentru a scrie rapoarte despre personalul firmei

Postat la 15 iunie 2021 18175 afişări

Una dintre cele mai mari companii din lume, condamnată pentru spionarea angajaţilor. Şefii foloseau chiar si angajaţi sub acoperire pentru a scrie rapoarte despre personalul firmei

Scandal uriaş cu grupul Ikea în prim-plan, scrie AP. Subsidiara din Franţa a celui mai mare comerciant mondial de mobilă a fost condamnată marţi, 15 iunie, la plata unei amenzi în valoare de un milion de euro după ce a fost găsită vinovată pentru stocarea datelor personale cu privire la angajaţi. Magistraţii au considerat că Ikea se face vinovată de spionarea propriilor angajaţi.

De asemenea, fostul director general al Ikea France, Jean-Louis Baillot, a fost găsit şi el vinovat în acest dosar. Baillot a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii l-au amendat cu 50.000 de euro.

Ikea şi-a spionat angajaţii ani la rând

Divizia din Franţa a Ikea a fost acuzată că şi-a spionat angajaţii timp de mai mulţi ani. Acuzele aduse merg până la violarea vieţii private prin colectarea de informaţii legate de conturile lor bancare. Totodată, se pare că şefii companiei au folosit angajaţi sub acoperire pentru a scrie rapoarte despre personalul firmei. Acuzaţiile s-au concentrat pe perioada 2009-2012, deşi procurorii susţin că spionarea angajaţilor a început în 2000.

Iniţial, procurorii francezi au cerut o amendă de două milioane de euro pentru Ikea France. Societatea este deţinută de suedezii de la Ingka Group, proprietarul magazinelor de mobilă Ikea.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
amenda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.