Una dintre cele mai mari bănci din România îşi SCHIMBĂ numele. Cum se va numi

Postat la 03 iulie 2015 11100 afişări

Una dintre cele mai mari bănci din România îşi SCHIMBĂ numele. Cum se va numi

UniCredit Ţiriac, a cincea bancă locală în funcţie de active, a convocat adunarea generală a acţionarilor la finalul lunii iulie pentru a aproba schimbarea denumirii instituţiei de credit în UniCredit Bank şi renunţarea la mandatele de membri în consiliul de supraveghere de către Leonard Leca şi lui Petru Văduva. Totodată, italianul Francesco Giordano va fi înlocuit de Mirko Bianchi.

Leca şi Văduva au condus afacerile grupului Ţiriac între 2009 şi 2014 şi fuseseră numiţi în consiliulul de supraveghere ca reprezentanţi ai omului de afaceri Ion Ţiriac, care a deţinut până luna trecută 45% din acţiunile băncii. Ţiriac a vândut participaţia italienilor de la UniCredit, care au ajuns astfel să deţină peste 95% din acţiuni.

Una dintre cele mai mari bănci din România îşi schimbă numele. Cum se va numi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
crestere,
nume,
romania,
unicredit,
banca,
supraveghere
/actualitate/una-dintre-cele-mai-mari-banci-din-romania-isi-schimba-numele-cum-se-va-numi-14536083
14536083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.