Una dintre cel mai afectate companii de războiul comercial face o mutare care i-ar putea supăra pe chinezi

Postat la 31 august 2019 578 afişări

Tesla a decis să majoreze preţurile pentru automobilele pe care le comercializează în China. Preţul unor automobile Tesla precum Tesla Model 3 s-au majorat, atingând pragul de 51.000 de dolari. Decizia companiei vine pe fondul tensiunilor comerciale care au determinat majorarea tarifelor pe importurile de automobile, scrie Bloomberg.

Una dintre cel mai afectate companii de războiul comercial face o mutare care i-ar putea supăra pe chinezi

Acum chinezii vor trebui să scoată din buzunar aproape 111.000 de dolari pentru un autoturism Tesla Model S şi 113.000 de dolari pentru Model X.

Tesla este una dintre cele mai afectate companii din cauza conflictului comercial SUA-China, pentru că nu are o producţie locală şi deci este nevoită să suporte direct impactul provocat de majorarea tarifelor aplicate mărfurilor importate. China a anunţat săptămâna treuctă că va majora tarifele pentru maşinile fabricate în SUA cu 50%, pentru a răspunde ameninţării lui Trump care promite noi taxe pe mărfurile chinezeşti.

Tesla construieşte o fabrică în China căutând să recupereze banii pierduţi pe piaţa din SUA, unde cererile pentru maşinile electrice se află în scădere. Compania lui Elon Musk plănuieşte să dea startul producţiei în China, mai exact în apropierea Shanghaiului până la finalul acestui an.

CEO-ul Tesla, celebru Elon Musk a vizitat în acestă săptămână China şi a vizitat inclusiv şi locaţia celei mai noi fabrici Tesla. De asemenea, Elon Musk a fost prezent şi la Conferinţa Mondială despre Inteligenţa Artificială de la Shanghai, alături de Jack Ma, fondatorul gigantului din e-commerceul chinezesc Alibaba.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
companii,
mutare,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.