Un val de GER ARCTIC ajunge în Europa. Temperaturile vor scădea dramatic şi în România

Postat la 20 septembrie 2018 23271 afişări

Chiar dacă mulţi sperau să se mai bucure de temperaturile ridicate care s-au menţinut şi luna aceasta, sfârşitul lui septembrie vine cu temperaturi scăzute, datorate unui val de aer polar care va ajunge în Europa la începutul săptămânii viitoare, precedat de un alt val de aer rece, mai puţin intens, care va sosi pe continent încă de vineri, potrivit severe-weather.eu.

Un val de GER ARCTIC ajunge în Europa. Temperaturile vor scădea dramatic şi în România

Primul val de aer rece va ajunge în nordul şi vestul Europei weekendul aceasta. Curenţii arctici vor fi resimţiţi întâi în Marea Britanie, Peninsula Scandinavă şi Irlanda, urmând să se răspândească dinspre Oceanul Atlantic spre centrul şi estul continentului, până în Balcani.

 

Un alt val de aer polar, mult mai intens, va ajunge în Europa săptămâna viitoare.  Acesta se va resimţi până în sudul Mediteranei şi în Africa de Nord, iar locuitorii din regiunile montane din Europa Centrală şi Peninsula Balcanică se pot aştepta chiar la primele zăpezi.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.