Cel mai mic preţ pentru un zbor Bucureşti-SUA: 200 de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 ianuarie 2014 15603 afişări

Norwegian Air Shuttle, o companie low-cost din Norvegia devenită cunoscută datorită unei achiziţii de 21,5 miliarde dolari din 2012, a introdus o serie de zboruri din Europa către Statele Unite la un preţ mult mai mic decât cel cerut de majoritatea liniilor aeriene prezente pe piaţă. Pentru un drum până la Fort Lauderdale, Florida, pasagerii pot cumpăra bilete cu preţuri mai mici de 200 dolari.

Cel mai mic preţ pentru un zbor Bucureşti-SUA: 200 de dolari

Pentru a putea oferi preţuri atât de mici, compania se va baza pe folosirea modelului de avion Dreamliner (Boeing 787) în cadrul zborurilor transatlantice, acest tip de avion având un consum redus de combustibil. Un alt argument al companiei Norwegian este expansiunea pe piaţa asiatică, corelată cu tendinţa accelerată de creştere a numărului de turişti chinezi.

Norwegian se află pe locul patru in topul celor mai mari companii aeriene low-cost din Europa. Bjørn Kjos, CEO-ul companiei, a achiziţionat 222 de avioane Boeing şi Airbus în 2012, aceasta fiind cea mai mare comandă de avioane din istoria Europei.

Bjørn Kjos a preluat compania norvegiană Busy Bee în 1993 alături de un alt om de afaceri din Norvegia. Pentru a readuce compania pe profit, a redus personalul şi flota cu 75%. Cu un nou nume, Norwegian Air Shuttle a fost listată la bursă în 2003 şi a devenit competitorul principal al Scandinavian Airlines, companie controlată de guvernele din Suedia, Norvegia şi Danemarca.

La preţurile menţionate se adaugă un cost de cel puţin 69 de lei pentru un zbor Bucureşti-Oslo, folosind compania low-cost Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mic-pret-pentru-un-zbor-bucuresti-sua-200-de-dolari-11937061
11937061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.