Un student din Serbia şi-a depus candidatura la preşedinţie în glumă şi este al 2-lea în sondaje. „Nu va exista corupţie - cu excepţia celei făcute de mine, desigur!"

Autor: Georgiana Călin Postat la 01 aprilie 2017 4285 afişări

Uka Maksimovic este un tânăr de 25 de ani, pasionar de echitaţie, un bun-sportiv, auto-proclamat al Galdalf al Balcanilor. De asemenea, este al doilea favorit în cursa prezidenţială a Serbiei, iar alegerile sunt la doar câteva zile distanţă, arată un articol al publicaţiei huffingtonpost.com

Un student din Serbia şi-a depus candidatura la preşedinţie în glumă şi este al 2-lea în sondaje. „Nu va exista corupţie - cu excepţia celei făcute de mine, desigur!"

Uka Maksimovic este încă student la universitate, iar apariţia sa rapidă şi puţin probabilă în cursa pentru preşedinţie a determinat semne de întrebare asupra istoriei lungi de corupţie în mediul politic.  „Nu va exista corupţie - cu excepţia celei făcute de mine, desigur!“ a declarat Maksimovic la un miting recent. „Vă rugăm să trimiteţi toţi banii direct în buzunarele mele”, a mai spus acesta.

Maksimovic susţine că oferta sa prezidenţială a început în joacă. El şi un grup de comici din zona Belgrad a creat Sarmu Probo Nisi, un grup politic creat pentru a parodia politica, în 2016. Au câstigat, însă, 12 locuri şi 20% din voturi în alegerile locale, iar apoi s-au îndreptat către cursa naţională datorită presiunii din partea fanilor. În câteva săptămâni de la declararea candidaturii sale, el a reuşit să depăşească în sondaje nouă din cei 10 concurenţi.

Este puţin probabil să preia preşedinţia, deoarece prim-ministrul populist, Aleksandar Vucic, are peste jumătate din voturi în sondaje, în comparaţie cu Maksimovic, cu 11 %. Cu toate acestea, sondajele dovedesc că mesajul său, parodia exagerată, rezonează cu sârbii.

„Cu siguranţă este ceva greşit în această ţară dacă o persoană ireală poate activa mulţimile în aşa fel,“ a mai declarat Maksimovic. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.