Un spot publicitar referitor la farmaciile Dona, interzis de la difuzarea pe TV

Autor: Madalina Cerban Postat la 11 martie 2014 151 afişări

Un spot publicitar aferent campaniei de promovare a farmaciilor Dona, intitulată "Zero diferenţa la plata la reţetă pentru pacienţi", a fost interzis de la difuzarea pe posturile de televiziune, printr-o decizie luată marţi de CNA, care a considerat că acesta nu informează corect publicul.

În acest spot, care a fost difuzat pe mai multe posturi TV în perioada 19 - 29 noiembrie, se prezintă o farmacie în care o angajată poartă un dialog cu o clientă. Farmacista îi spune clientei, printre altele, că "La farmaciile Dona găsiţi disponibile peste 1.000 de produse cu zero diferenţă de plată".

Pe ecran a apărut site-ul www.calculeazareteta.ro, iar în partea inferioară a ecranului a fost făcută precizarea "Ofertă valabilă în toate farmaciile Dona pe baza cardului de fidelitate, până la 31.12.2013, în limita stocului disponibil, pentru pacienţii asiguraţi CNAS". De asemenea, telespectatorii au fost informaţi în timpul spotului că pot intra pe acest site sau pot întreba în farmacie care sunt produsele din ofertă.

Membrii CNA au considerat că acest spot încalcă articolul 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale".

Astfel, CNA a decis să aplice o decizie de intrare în legalitate în privinţa acestui spot publicitar, fapt care presupune că reclama nu mai poate fi difuzată în forma aceasta, care încalcă legislaţia audiovizualului privind informarea corectă.

Pe de altă parte, Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a considerat că acest spot nu încalcă prevederile Codului de Practică în Publicitate.

De asemenea, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, acest spot nu mai este difuzat în prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
SPOT,
DONA
/actualitate/un-spot-publicitar-referitor-la-farmaciile-dona-interzis-de-la-difuzarea-pe-tv-12244312
12244312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.