Un singur cabinet de gardă pentru oftalmologie în Capitală la o populaţie de peste 2 milioane de locuitori. Spitalul de Oftalmologie cheltuie 22 mil. lei pe an

Postat la 30 noiembrie 2017 160 afişări

În Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, singura unitate medicală din România care se ocupă de urgenţele pacienţilor cu afecţiuni oculare, funcţionează un singur cabinet de gardă pentru oftalmologie, iar camera de aşteptare a spitalului este mereu plină, după cum spun pacienţii. Unităţile private din Bucureşti nu asigură servicii de oftalmologie în regim de urgenţă.

Un singur cabinet de gardă pentru oftalmologie în Capitală la o populaţie de peste 2 milioane de locuitori. Spitalul de Oftalmologie cheltuie 22 mil. lei pe an

„În tot Bucureştiul există un singur spital cu un singur cabinet de gardă pentru oftalmologie, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Suntem 20 la rând, eu cu fetiţa cu o posibilă conjunctivită. Nicio clinică privată nu are competenţa asta încă în re­gim de urgenţă. Asistentele vorbeau că trebuie să plimbe pacienţii copii între spitale, că n-au apa­ratură necesară completă“, a spus Alexandru G.

Spitalul are 30 de medici angajaţi, iar pacienţii vin în camera de gardă din toată ţara. Aglomeraţia din spital duce şi la nemulţumirile pacienţiilor care stau în sala de aşteptare. „Soţul meu e de dimineaţă la analize şi nici acum nu l-a operat“, a spus o pacientă.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.