Un singur bărbat a băgat în carantină 5.000 de persoane. S-a întâmplat într-o ţară cu reguli stricte

Postat la 30 mai 2022 86 afişări

Un singur bărbat a băgat în carantină 5.000 de persoane. S-a întâmplat într-o ţară cu reguli stricte

Un bărbat din Beijing trimite 5.000 de persoane în carantină după ce a încălcat restricţiile COVID. „Plimbările” bărbatului, care ulterior a fost testat pozitiv, vin în contextul în care capitala chineză şi Shanghai încep să reducă restricţiile.

Un bărbat din Beijing face obiectul unei anchete penale după ce nu s-a supus izolării obligatorii la domiciliu, ceea ce a determinat autorităţile să trimită cei peste 5.000 de vecini ai săi în carantină.

Acţiunile bărbatului, care ulterior a fost testat pozitiv, vin în contextul în care capitala chineză şi Shanghai încep să reducă restricţiile.

Luni, oficialii au declarat că bărbatului, în vârstă de 40 de ani, i s-a spus să se izoleze la domiciliu după ce a intrat într-o piaţă comercială considerată zonă de risc, pe 23 mai, potrivit The Guardian.

Aceştia au afirmat că, în timpul perioadei de izolare, bărbatul „a ieşit de multe ori în comunitate, riscând răspândirea epidemiei", înainte ca el şi soţia sa să fie testaţi pozitiv, cinci zile mai târziu.

Ca răspuns, autorităţile au ordonat celor 258 de persoane care locuiau în clădirea sa să meargă la centrul guvernamental de carantină, iar celor peste 5.000 de persoane care locuiau în comunitatea rezidenţială să rămână acasă.

China a impus restricţii dure încercând să elimine focarele Omicron. Politica „zero-Covid" a fost criticată aspru pentru impactul negativ semnificativ asupra economiei şi populaţiei, în special în Shanghai, dar liderul ţării, Xi Jinping, nu a cedat în faţa criticilor.

Restricţiile stricte au stârnit frustrare şi epuizare pe scară largă în rândul locuitorilor, dar, având în vedere că numărul cazurilor raportate este în scădere şi că restricţiile încep să se atenueze, oamenii de pe internet au reacţionat furios la acţiunile bărbatului din Beijing.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbat,
reguli,
restrictii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.