Un român va traversa Portugalia, alergând 1.000 de kilometri, pentru 3 cauze nobile. Află-i povestea!

Postat la 17 septembrie 2016 202 afişări

Un român va traversa Portugalia, alergând 1.000 de kilometri, pentru 3 cauze nobile. Află-i povestea!

Cristian Gheorghe, student la două facultăţi în România, respectiv Drept şi Agronomie, va alerga, în luna octombrie, aproximativ 1.000 km în Portugalia cu scopul de a strânge fonduri pentru sprijinirea asociaţiilor P.A.V.E.L., Agent Green şi ARPS (Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului).

În vârstă de 23 ani, vâlceanul Cristian Gheorghe şi-a propus să adauge încă o experinţă sportivă în propriul palmares, traversând Portugalia din Cape Saint Vincent până la Santiago de Compostela în pas alergător. Traseul de 991 km va fi parcurs începând din 20 septembrie, Cristian aproximând că va ajunge la destinaţie în aproximativ o lună.

Pentru acest proiect, tânărul spune cu umor că s-a pregătit treptat încă din copilărie, când alerga pe uliţele satului în care locuia bunica sa. În plus, traseul din Portugalia este cea de-a patra rută parcursă de Cristian anul acesta după un semimaraton şi un maraton montan în România, dar şi un maraton pe asfalt şi un ultramaraton desfăşurate în Alaska.

„În 2015 am parcurs Camino de Santiago (în Spania) şi am aflat că există un traseu asemanator şi în Portugalia. Întrucât am rămas profund impresionat de prima experienţă, vreau să retrăiesc bucuria de anul trecut şi să explorez locuri noi. Oamenii din Spania şi Portugalia sunt foarte deschişi, blânzi, prietenoşi, relaxaţi. În plus, am nevoie de soare după o vară petrecută în Alaska”, a declarat Cristian, aflat în această vară în Juneau, unde lucrează prin programul Work&Travel.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.