Un român născut ORB şi SURD… înţelege şi vorbeşte cinci limbi străine, sculptează chipuri umane!

Postat la 07 august 2016 783 afişări

Un român născut ORB şi SURD… înţelege şi vorbeşte cinci limbi străine, sculptează chipuri umane!

Născut orb, surd şi mut, copilul Vasile Adamescu nu avea, în mod firesc, nicio şansă la o viaţă normală. Pentru el lumea se reducea la simţul tactil, la mirosuri şi gusturi. Nicio culoare şi niciun sunet nu a ajuns vreodată la el. Neînţelegând cine e, unde se află şi de ce este în viaţă, destinul lui părea să fie al unei făpturi – legumă. Şi totuşi, în mod miraculos, acest om şi-a depăşit toate limitele! Specialiştii din toată lumea sunt sideraţi de performanţele la care Vasile Adamescu a ajuns în condiţiile în care este şi astăzi orb şi surd.

Nu numai că a învăţat să articuleze cuvintele (deşi nu le aude sunetele), dar înţelege cinci limbi străine (dacă îi scrii cu degetul în palmă, pe faţă, pe braţe sau pe spate) şi poate să îţi răspundă în fiecare dintre acestea cu vocea. Mai mult decât atât, recunoaşte străzile după miros, oamenii după o strângere de mână, poate aprecia viteza unui autovehicul cu ajutorul palmelor şi… sculptează chipuri umane!

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nastere,
limbi straine,
sculptura,
roman,
refuz,
adamescu,
viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.