Un recrutor pentru Airbnb dezvăluie cum te poţi evidenţia dintr-o mare de candidaţi, încă dinainte să ajungi la un interviu de angajare

Autor: Mircea Nica Postat la 29 martie 2019 214 afişări

Un recrutor pentru Airbnb dezvăluie cum te poţi evidenţia dintr-o mare de candidaţi, încă dinainte să ajungi la un interviu de angajare

Potrivit Business Insider, Daniel Chait este CEO la Greenhouse, o companie de recrutare software care are clienţi precum Slack, Airbnb, Venmo, Pinterest si HubSpot.

Potrivit unui interviu pe care el l-a acordat Business Insider, majoritatea candidaţilor nu fac nimic ca să iasă in evidenţă în marea de aplicanţi talentaţi.

„Majoritatea fac zero, deci aşteptările sunt foarte mici,” a spus Daniel Chait in cadrul interviului.

În ciuda acestui fapt, există o modalitate simplă de a atrage atenţia asupra ta prin care să îţi creşti astfel şansa de a obţine rolul pe care ţi-l doreşti; să fii activ în comunitatea ta şi să îţi construieşti propriul brand.

Un exemplu de persoană care îşi doreşte o schimbare de carieră poate fi al unei persoane care are o diplomă în istoria artei şi a muncit in domeniul alimentar, dar şi-ar dori un loc de muncă în domeniul tehnologiei, a spus Daniel Chait/

„Ai un profil de Github? Ai fost la o întâlnire tehnică locală? Ai scris articole pe Stack Overflow?,” a întrebat el retoric în interviu, facând referire la modalitaţi prin care o persoană ar ieşi in evidenţă pentru un rol în domeniul tehnologic.

Un beneficiu suplimentar al implicării in comunitate este faptul că ajungi sa cunoşti diferite persoane ale căror echipe au deschidere la domeniul pe care ţi-l doreşti, a spus Daniel Chait.

„Nu trebuie sa fii câştigător al premiului Pulitzer sau să ai două milioane de urmăritori pe Twitter ca să ieşi cu adevărat in evidenţă. Trebuie doar să faci ceva care merită menţionat, care este diferit şi care te reprezintă,” concluzionează el.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interviu,
candidati,
dezvaluiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.