Un parlamentar vrea să le ia adolescenţilor una dintre cele mai mari plăceri

Postat la 01 noiembrie 2016 1204 afişări

Un parlamentar vrea să le ia adolescenţilor una dintre cele mai mari plăceri

Este vorba despre o iniţiativă care îi vizează pe toţi copiii care nu au împlinit vârsta de 16 ani.

Aceştia nu vor mai putea să cumpere sucuri care conţin zahăr, dacă un proiect depus în Parlament devine lege. Iniţiatorul mai vrea ca pe ambalaje să existe avertismente, la fel ca pe pachetele de ţigări, cât şi o taxă care să crească preţul acestor produse.

Un pahar de suc de 250 de mililitri conţine nu mai puţin de zece cuburi de zahăr. Aproape dublu faţă de cât are nevoie un copil într-o zi. De aceea, un deputat vrea ca pe sticlele şi cutiile de suc să existe avertismente, dar şi scumpirea acestor produse, scrie botosaneanul.ro

Gheorghe Udrişte, iniţiatorul legii - sucurile cu zahăr interzise copiilor: „Aplicarea pe recipienţi care conţin asemenea băuturi a unor anunţuri de avertizare în sensul că, de exemplu, zahărul dăunează grav sănătăţii. În sensul că nu este permis copiilor sub 16 ani.”

Şerban Damian, nutriţionist: „E bine să se înţeleagă că un consum ocazional nu dăunează. E vorba de cantitate şi de frecvenţa consumului”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.