Un nou test de sânge poate depista dacă o persoană va avea Alzheimer

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 martie 2014 56 afişări

Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat un nou test de sânge care poate depista, cu o rată a succesului de 90%, dacă o persoană sănătoasă la momentul testului va avea boala Alzheimer.

Un nou test de sânge poate depista dacă o persoană va avea Alzheimer

Studiile au început cu recoltarea de sânge de la 525 de voluntari sănătoşi, cu vârste de peste 70 de ani. Trei ani mai târziu, oamenii de ştiinţă au comparat un grup de 53 de voluntari care dezvoltaseră simptomele bolii Alzheimer cu un alt grup de 53 de voluntari sănătoşi. În urma acestei analize, cercetătorii au descoperit zece markere aflate în celulele bolnave, relatează Businessinsider.com.

Testul este o premieră absolută, fiind primul care poate să "prezică" dacă boala se va instala în organismul pacientului.  "Acest test oferă posibilitatea de a identifica persoanele cu risc crescut de Alzheimer şi poate schimba modul în care pacienţii, familiile acestora şi doctori vor gândi strategia de combatere a bolii", a declarat Howard Federoff, profesor de neurologie în cadrul Universităţii Georgetown din Washington.

Omul de ştiinţă a menţionat că medicamentele produse până în prezent, destinate bolnavilor de Alzheimei, au eşuat deoarece condiţia pacientului era identificată prea târziu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-test-de-sange-poate-depista-daca-o-persoana-va-avea-alzheimer-12234361
12234361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.