Un nou scandal la Facebook: Compania a expus fotografiile a 7 milioane de utilizatori fără permisiunea acestora

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 decembrie 2018 611 afişări

Un nou scandal la Facebook: Compania a expus fotografiile a 7 milioane de utilizatori fără permisiunea acestora

Facebook a anunţat luna aceasta că reţeaua socială a expus fotografiile private a milioane de utilizatori fără permisiunea acestora, potrivit CBS San Francisco.

Compania a anunţat că o eroare recent descoperită a permis unei aplicaţii dezvoltate de terţi să acceseze fotografii pe care oamenii nu le-au încărcat în platformă drept „publice”. Facebook a anunţat că peste 6,8 milioane de utilizatori au fost afectaţi.

Comisia Pentru Protecţia Datelor din Irlanda, autoritatea care supraveghează măsura în care s-a conformat Facebook la legislaţia europeană, a anunţat vineri că a lansat o anchetă asupra Facebook-ului, ca urmare a breşelor de securitate multiple cu care s-a confruntat compania anul acesta.

Utilizatorii au fost expuşi timp de 12 zile în luna septembrie, potrivit unei postări pe blogul oficial a lui Tomer Bar, engineering director în cadrul companei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
fotografii,
utilizatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.