Un nou atentat sinucigaş: Cel puţin 31 de morţi şi 65 de răniţi

Postat la 15 octombrie 2016 914 afişări

Un nou atentat sinucigaş: Cel puţin 31 de morţi şi 65 de răniţi

Cel puţin 31 de persoane au decedat, iar alte 65 au fost rănite, în urma unui atac sinucigaş care a vizat o ceremonie funerară ce avea loc într-o zonă majoritar şiită a capitalei irakiene Bagdad, au comunicat surse din cadrul poliţiei şi serviciilor medicale, potrivit The Associated Press şi Reuters.

Atacul a avut loc în jurul prânzului într-o piaţă aglomerată a districtului al-Shaab din nordul Bagdadului, au comunicat autorităţile.

Autorul atacului ar fi detonat vesta cu expozibil pe care o avea asupra sa în incinta unui cort în care avea loc ceremonia funerară, scrie Reuters.

Atentatul nu a fost încă revendicat, însă, militanţii reţelei teroriste sunnite Stat Islamic comit frecvent astfel de acţiuni în zona capitalei irakiene, vizând comunitatea musulmană şiită.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.