Un licean român a câştigat Alumni Leadership Award în finala europeană ”Compania anului 2015” de la Berlin

Autor: Dorin Oancea Postat la 31 iulie 2015 76 afişări

Un licean român a câştigat Alumni Leadership Award în finala europeană ”Compania anului 2015” de la Berlin

Vlad Dinu, reprezentantul start-up-ului SmartRead, membru în echipa de liceeni care a reprezentat România la finala europeană a competiţiei Compania anului 2015 a primit Alumni Leadership Award. Juriul a evaluat abilităţile de lider, spiritul de echipă, atitudinea şi entuziasmul tinerilor din cele 36 de ţări reprezentate în competiţia de antreprenoriat "Compania anului 2015", organizată anual de JA Europe. Juriul a selectat 11 elevi excepţionali din cadrul competiţiei, care vor participa în această toamnă la Conferinţa liderilor alumni JA de la Copenhaga, Danemarca.

Vlad Dinu şi colegii lui de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti - Alin Ali Hassan, Dumitru Călin şi Elena Laura Codin, coordonaţi de profesoara Mihaela Găvănescu – au format una dintre cele 37 de echipe de liceeni ce au concurat în finala europeană a concursului. Echipele şi-au prezentat proiectele de business în faţa unui juriu format din personalităţi internaţionale din mediul de afaceri şi din cel academic.

Tinerii au câştigat faza naţională a competiţiei de antreprenoriat Junior Achievement cu aplicaţia SmartRead, un soft educaţional pentru smartphone ce îşi propune să revoluţioneze modul în care elevii învaţă şi profesorii predau. SmartRead îi ajută pe elevi să se evalueze şi să reţină mai multe informaţii din conţinutul unui manual sau al unei cărţi, prin intermediul unor teste. Aplicaţia poate fi folosită pentru orice disciplină şi le este utilă şi profesorilor, care pot obţine informaţii detaliate despre modul în care elevii citesc şi învaţă, permiţându-le să creeze planuri personalizate de studiu.

Marele premiu al ediţiei de anul acesta a competiţiei Compania anului a revenit start-up-ului Rauteck din Germania, un business sustenabil, bazat pe dezvoltarea unor produse din piese auto reciclate. Ei folosesc piesele metalice ale centurilor de siguranţă pentru a produce desfăcătoare de sticle stilizate şi transformă materialul textil al centurii în genţi cu design original, mizând în promovarea business-ului lor pe ideea de autenticitate şi sustenabilitate.

Competiţia Compania anului 2015 a celebrat la Berlin cei mai buni tineri antreprenori din Europa, participanţi în programul de antreprenoriat Junior Achievement. Juriul a evaluat competenţele lor de comunicare, de lucru în echipă, de planificare şi rezolvare a problemelor, capacitatea de a gestiona financiar o firmă, de a dezvolta produse şi servicii inovatoare, de a face planuri fezabile de marketing şi vânzări, precum şi proiecţiile financiare ale business-ului lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
finala,
berlin,
castigare,
roman,
competitie,
business
/actualitate/un-licean-roman-a-castigat-alumni-leadership-award-in-finala-europeana-compania-anului-2015-de-la-berlin-14659621
14659621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.