Un laptop cu documente secrete privind centrala nucleară Paks a fost furat la Budapesta

Autor: Iuliana Enache Postat la 14 iunie 2015 313 afişări

Un laptop conţinând informaţii secrete legate de centrala nucleară Paks din Ungaria a fost furat dintr-o maşină parcată în Budapesta, a anunţat tabloidul Blikk, în timp ce compania care administrează centrala insistă că laptopul are dispozitive de protecţie actualizate.

Blikk a anunţat sâmbătă că unul dintre laptopurile managerului MVM Paks II Zrt şi câteva dispozitive de stocare au fost furate dintr-o maşină care a fost spartă. Datele se refereau la planurile de extindere a singurei centrale nucleare ungare.

Poliţia din Budapesta a lansat o anchetă.

Compania a precizat, duminică, într-un comunicat că nu va comenta până când poliţia nu îşi va încheia ancheta.

Partidele LMP şi Egyutt au cerut comisiei parlamentare pentru securitate naţională să se reunească pentru a discuta acest subiect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
PAKS,
LAPTOP
/actualitate/un-laptop-cu-documente-secrete-privind-centrala-nucleara-paks-a-fost-furat-la-budapesta-14452026
14452026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.