Un indicator folosit pentru preţul aurului la nivel global ar fi fost manipulat timp de un deceniu

Postat la 28 februarie 2014 89 afişări

Un indicator de referinţă al preţului aurului folosit la nivel global de companiile miniere, bijutieri şi bănci centrale pentru evaluarea aurului s-ar putea să fi fost manipulat timp de un deceniu de către băncile implicate în stabilirea acestuia, afirmă cercetători citaţi de Bloomberg.

Un indicator folosit pentru preţul aurului la nivel global ar fi fost manipulat timp de un deceniu

 Preţul de referinţă al aurului la Londra - "London fix" - este publicat de două ori pe zi de firma London Gold Market Fixing Ltd., după câte o teleconferinţă la care participă Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC Holdings şi Societe Generale.

Tiparele neobişnuite de tranzacţionare înregistrate pe piaţa de la Londra în jurul orei 15:00, moment în care este stabilit preţul folosit ca referinţă în conferinţa privată de către cei cinci mari traderi de aur, indică o înţelegere secretă şi ar trebui investigate, arată într-o notă de cercetare Rosa Abrantes-Metz, profesor la Stern School of Business a Universităţii New York, şi Albert Metz, unul dintre directorii operaţionali ai Moody's.

"Structura indicatorului de referinţă indică o înţelegere secretă şi manipulare, iar datele empirice sugerează stabilirea artificială a preţului. Probabil participanţii (la stabilirea preţului, n.r.) colaborează între ei", arată cei doi.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-indicator-folosit-pentru-pretul-aurului-la-nivel-global-ar-fi-fost-manipulat-timp-de-un-deceniu-12167065
12167065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.