Un gigant auto cu afaceri şi în România vrea să CONCEDIEZE peste 12.000 de angajaţi

Postat la 27 iunie 2019 289 afişări

Ford Motor Company va reduce cu aproximativ 20% forţa de muncă din Europa, mişcare ce reflectă provocările pe care producătorii auto trebuie să le depăşească în regiune, scriu cei de la Bloomberg.

Un gigant auto cu afaceri şi în România vrea să CONCEDIEZE peste 12.000 de angajaţi

Ford a anunţat încă din luna ianuarie că va reorganiza businessul din Europa şi va concedia mii de oameni în regiune – unde are un total de 54.000 de angajaţi.

 

Planul de restructurare, care a fost prezentat doar parţial, va include reducerea numărului de unităţi de producţie din Europa de la 24 la 18 până la finalul anului 2020. Germania, Marea Britanie şi Rusia sunt principalele pieţe vizate, numărul angajaţilor din acestea fiind de aproximativ 12.000.

 

Producătorul american a fost puternic afectat de scăderea vânzărilor din Marea Britanie, survenită ca urmare a incertitudinii legate de ieşirea din Uniunea Europeană.

 

În România, lucrurile arată mai bine pentru Ford. Recent, compania a prezentat primele imagini şi detalii despre noul SUV Puma, cea mai "verde" şi hi-tech maşină produsă vreodată în România. Puma este primul automobil hibrid produs vreodată în România, primul proiectat pentru a primi cinci stele la EuroNCAP şi atunci când va fi lansată va readuce în curtea Ford titlul de cea mai puternică şi rapidă maşină produsă local, potrivit ZF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
angajati,
romania,
afaceri,
concediere,
gigant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.