Un Ferrari care face valuri - GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 februarie 2012 22 afişări

Un Ferrari care face valuri: o barcă, construită de legendarul Enzo, scoasă la licitaţie, poate valora aproape 2 milioane de euro

O maşină Ferrari este un simbol al bogăţiei şi al puterii. Dar Ferrari nu este numai un constructor de automobile, ci şi de bărci: cea din imagine a fost construită în 1953 şi este scoasă în prezent la licitaţie. Daily Mail apreciază că barca ar putea aduce în jur de 1,8 milioane de euro (1,5 milioane de lire sterline).

Barca a fost ideea constructorului Achille Castoldi, care voia să deţină recordul de viteză pe apă. El a apelat la Enzo Ferrari, pentru expertiza tehnică a acestuia; rezultatul a fost un motor cu 12 cilindri, de 4500 cc,, acelaşi cu motorul unei maşini 375 Grand Prix.

În octombrie 1953 ARNO XI a atins 241 de km/h (150,2 mph) pe Lacul Iseo din nordul Italiei, stabilind un record mondial. Castoldi a vândut ARNO XI lui Nando dell'Orto, un inginer bogat, care a participat la curse timp de zece ani, câştigând numeroase premii. Cariera competitivă a bărcii s-a încheiat în 1960, cu o victorie în campionatul european şi cu numeroase alte recorduri, dintre care unele în vigoare şi astăzi.

În prezent barca este deţinută de un pasionat care vrea să rămână anonim şi care a restaurat-o. Vânzarea este organizată de casa RM Auctions, iar vânzarea este organizată în luna mai, în Monaco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ferrari,
valuri,
barca
/actualitate/un-ferrari-care-face-valuri-galerie-foto-9263227
9263227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.