Un copil român este cel mai bun pianist din lume. Toată tara ar trebui să-l aplaude in picioare

Postat la 14 ianuarie 2016 21439 afişări

Un copil român este cel mai bun pianist din lume. Toată tara ar trebui să-l aplaude in picioare

Fabiani Pricsina a reprezentat Romania si a obtinut premiul I la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa, Franţa, devenind cel mai bun tanar pianist din lume.

Micuţul pianist din municipiul Petroşani s-a aflat la Nisa, în Franţa unde a participat la un prestigios concurs internaţional de pian. În ţara lui Voltaire, micul artist din Petroşani s-a clasat pe prima treaptă a podiumului. A urcat acolo unde merita…

“Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani in fata ziaristilor.

Fabiani a cântat cu gândul la mama sa. A cantat demonstrand cu toata fiinata sa ca muzica transcrie adevaratul inteles al cuvantului „absolut”.

Mai cu seama ca povestea lui isi are izvorul intr-o tragedie care insa, nu il ingenunchie, ci, dimpotriva. Mama lui s-a stins în urma unui tragic accident de circulaţie care a avut loc anul trecut la Petroşani chiar în Joia Patimilor.

Fabiani este puştiul care poate da oricui o lecţie de viaţă. Este artist si canta nu doar cu mainile lui neobosite, ci si cu inima. Este copilul-artist in fata caruia Romania trebuie sa se ridice in picioare!

Potrivit ziarulexclusiv.ro, aceasta nu este prima participare a talentatului elev al Şcolii europene ”I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Prcsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, în România (unde a participat, în ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzică şi la multe alte concursuri şcolare) sau în Italia (unde a participat,  în 2014 şi 2015, la concursul internaţional ”Piano Talents” de la Milano)..

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-copil-roman-este-cel-mai-bun-pianist-din-lume-toata-tara-ar-trebui-sa-l-aplaude-in-picioare-14965611
14965611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.