Un alt poliţist american scapă de urmărirea penală după moartea unui bărbat de culoare la New York

Autor: Anna Primac Postat la 04 decembrie 2014 46 afişări

Un mare juriu a decis miercuri să nu-l pună sub acuzare pe un poliţist responsabil de moartea unui bărbat de culoare la New York, în iulie, aceasta fiind a doua decizie favorabilă forţelor de ordine americane în ultimele două săptămâni.

Eric Garner, în vârstă de 43 de ani, era acuzat de vânzare ilegală de ţigarete. Potrivit unei înregistrări video, el a fost imobilizat la pământ de mai mulţi poliţişti şi s-a plâns în repetate rânduri că nu poate respira.

Moartea sa pe 17 iulie a fost considerată omor de către medicul legist.

Decizia luată de marele juriu de a nu-l inculpa pe Daniel Pantaleo, în vârstă de 29 de ani, a fost dezvăluită iniţial de publicaţiile New York Times şi New York Post.

Aceasta intervine la zece zile după decizia unui alt mare juriu din Missouri, care a hotărât să nu-l pună sub acuzare pe un poliţist care a ucis, în august, un adolescent de culoare la Ferguson.

Decizia de a nu-l pune sub acuzare pe poliţist, care ulterior şi-a anunţat demisia din poliţie, a alimentat tensiunile şi a provocat revolte la Ferguson săptămâna trecută.

Autorităţile de la New York se tem că acum ar izbucni proteste mai violente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
POLIŢIE,
/actualitate/un-alt-politist-american-scapa-de-urmarirea-penala-dupa-moartea-unui-barbat-de-culoare-la-new-york-13700042
13700042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.