Un aliat al lui Putin, suspectat de spălare de bani în SUA - WSJ

Autor: Anna Primac Postat la 06 noiembrie 2014 34 afişări

Autorităţile americane anchetează o posibilă spalare de bani operată de un membru din cercul apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, scrie cotidianul Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de miercuri.

Strângând laţul în jurul aliaţilor miliardari ai lui Putin în contextul tensiunilor politice, procurorii din cadrul Departamentului Justiţiei statului New York încearcă să afle dacă Ghenadi Timşenko a transferat prin sistemul financiar american fonduri care ar avea legătură cu presupuse tranzacţii corupte din Rusia, relatează publicaţia, citând surse anonime apropiate dosarului.

Timşenko a fost printre primii cei mai importanţi oameni de afaceri ruşi din Statele Unite care au fost vizaţi de sancţiuni după intervenţia rusă în Crimeea.

Peste 4.000 de persoane, majoritatea civili, au murit în conflictul din estul Ucrainei începând din aprilie, potrivit ONU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ANCHETĂ,
PUTIN
/actualitate/un-aliat-al-lui-putin-suspectat-de-spalare-de-bani-in-sua-wsj-13499201
13499201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.