UE examinează noi strategii politice privind ţările situate la est şi sud de frontiere

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 mai 2015 37 afişări

Uniunea Europeană va examina, săptămâna aceasta, noi strategii politice privind ţările situate la sud şi est de frontierele comunităţii europene, principala temă urmând să fie situaţia imigraţiei pe Marea Mediterană, informează EUObserver.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a anunţat că va continua colaborarea cu Naţiunile Unite pe tema planurilor de blocare a traficului de imigranţi din Africa.

Miniştrii de Externe ai statelor membre se vor reuni la Bruxelles luni pentru două şedinţe separate ale Consiliului UE.

Un element-cheie al uneia dintre reuniuni se va referi la posibilitatea distrugerii ambarcaţiunilor pe care imigranţii le pot folosi pentru transportarea imigranţilor din Libia. Miniştrii ar urma să autorizeze operaţiunea, iar decizia finală va fi luată în iunie, cu ocazia summitului Consiliului European.

În plus, miniştrii de Externe vor pregăti summitul UE din iunie, pe tema suplimentării capacităţilor militare şi consilidării industriei apărării. La reuniune va veni şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pentru discutarea unor aspecte legate de securitatea ţărilor situate la est de Uniunea Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
SECURITATE,
/actualitate/ue-examineaza-noi-strategii-politice-privind-tarile-situate-la-est-si-sud-de-frontiere-14288255
14288255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.