UE avertizează împotriva operaţiunii care va fi lansată de Turcia în Siria

Postat la 07 octombrie 2019 32 afişări

Uniunea Europeană a avertizat luni împotriva operaţiunii care urmează să fie lansată de Turcia împotriva kurzilor din nordul Siria, după ce Statele Unite au decis retragerea trupelor americane din regiune, relatează site-ul agenţiei Reuters.

UE avertizează împotriva operaţiunii care va fi lansată de Turcia în Siria

"În contextul declaraţiilor făcute de Turcia şi SUA, privind dezvoltarea situaţiei, putem afirma că, în timp ce recunoaştem că îngrijorarea Turciei este una legitimă, UE a spus de la bun începuct că o soluţie de durată nu poate fi atinsă prin mijloace militare", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că ţara sa va lansa o operaţiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria de la graniţa cu Turcia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.