UDMR, val de sesizări după incidentele din Cimitirul de la Valea Uzului: România şi-a arătat „adevărata sa faţă privind minorităţile, fără machiaj”

Postat la 07 iunie 2019 6456 afişări

UDMR, val de sesizări după incidentele din Cimitirul de la Valea Uzului: România şi-a arătat „adevărata sa faţă privind minorităţile, fără machiaj”

UDMR va sesiza instituţii internaţionale precum Parlamentul European, Comisia Europeană, precum şi ambasadele statelor UE şi ambasada SUA, în urma incidentelor de la Cimitirul din Valea Uzului, despre care spune că au arătat „adevărata faţă a României în ceea ce priveşte minorităţile”.

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a cerut Guvernului în luna aprilie să intervină pentru rezolvarea situaţiei de la Cimitirul din Valea Uzului, unde s-au executat lucrări ilegale, fără avize şi cu încălcarea unor acorduri internaţionale.

„În momentul în care noi am sesizat Guvernul, în luna aprilie, pentru că atunci am aflat că se lucrează la Cimitirul din Valea Uzului, iar Guvernul ar fi intervenit, nu am fi ajuns aici. Acolo erau lucrări ilegale, fără niciun aviz, erau încălcate acorduri internaţionale, iar Guvernul trebuie să intervină în astfel de situaţii şi să restabilească ordinea legală. Dacă ar fi făcut acest lucru, nu s-ar fi ajuns aici. Dar nu au făcut nimic, ori pentru că nu au putut, ori pentru că nu au vrut, ambele variante fiind extrem de triste şi revoltătoare. Concluzia este că nu se poate merge aşa mai departe. Primarul din Dărmăneşti nu a fost tras la răspundere.

Este o problemă uriaşă şi de aceea noi vom sesiza toate ambasadele UE, dar şi ambasada SUA, Parlamentul European şi vom cere audieri în Comisia LIBE, după instalarea noului PE, apoi vom sesiza CE şi Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, pentru că trebuie o dezbatere despre situaţia din România. Vom sesiza şi alte organisme internaţionale, care se ocupă cu apărarea drepturilor omului şi cu apărarea drepturilor minorităţilor etnice, vom cere Guvernului să tragă la răspundere pe cei responsabili, începând cu primarul din Dărmăneşti şi cu cei care au vandalizat cimitirul şi au agresat fizic oamenii paşnici şi vom cere revenirea la starea iniţială, înainte de construcţie”, a spus Kelemen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cimitir,
minoritati,
fata,
incidente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.