Uber Technologies a lansat la Istanbul serviciul de transport pe apă UberBOAT

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 26 iunie 2015 68 afişări

Uber Technologies a lansat la Istanbul serviciul de transport pe apă UberBOAT, pentru pasagerii care vor să traverseze strâmtoarea Bosfor, în timp ce în Franţa serviciul de taximetrie al companiei a provocat proteste violente ale şoferilor de taxi, iar preşedintele Hollande a spus că este ilegal.

În Istanbul, serviciul UberBOAT va apărea pe o aplicaţie smartphone atunci când utilizatorul se va afla în apropierea strâmtorii Bosfor. Călătoriile vor avea loc în ambarcaţiuni Beneteau deţinute de o companie locală, Navette-Tezman Holding, care va concura cu navele mari de transport şi cele de agrement, relatează Bloomberg.

Istanbul, cea mai mare metropolă a Turciei, este unul dintre puţinele oraşe din lume amplasate pe două continente, milioane de oameni făcând zilnic naveta între Europa şi Asia. Feriboat-urile efectuează circa 20 de curse la un preţ de 2,15 lire (81 de cenţi americani), în timp ce navetiştii mai pot folosi metroul şi două poduri intercontinentale.

Ul al treilea pod şi un tunel rutier sunt în construcţie.

Preţul serviciului de taximetrie pe apă al Uber va porni de la 50 de lire (19 dolari), iar fiecare barcă va avea o capacitate de transport pentru 7-10 pasageri.

Istanbulul are reputaţia de a avea cel mai aglomerat trafic din lume, înaintea Mexico City şi Rio de Janeiro, potrivit datelor producătorului de dispozitive pentru navigaţie TomTom.

"Serviciul este o soluţie bună pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de trafic din Istanbul, prin oferirea unui mijloc de transport pe Bosfor, care este subutilizată", a declarat Austin Kim, director pentru operaţiuni al Uber în Istanbul.

Între timp, în Franţa au avut loc joi proteste violente ale şoferilor de taxi împotriva Uber, care au blocat accesul în aeroporturile Parisului şi au incendiat anvelope la marginea oraşului.

Pentru a conduce un taxi în Paris este nevoie de cumpărarea unei licenţe care poate costa peste 100.000 de euro, în timp ce şoferii particulari care folosesc serviciul digital Uber nu au această obligaţie.

Cântăreaţa americană Courtney Love a fost prinsă în mijlocul demonstraţiei de la aeroportul Roissy Charles de Gaulle. Ea a scris pe contul său de Twitter că a scăpat de la aeroport cu o motocicletă, după ce protestatarii i-au lovit maşina cu bare metalice şi i-au dezumflat cauciucurile.

Courtney Love i-a telefonat preşedintelui Francois Hollande să folosească poliţia pentru împrăştierea manifestanţilor, adăugând că a simţit că ar fi mai în siguranţă la Bagdad.

Preşedintele Hollande, prezent la summit-ul UE de la Bruxelles, a spus că serviciul UberPop este ilegal, el cerând interzicerea acestuia.

"UberPop trebuie oprit şi declarat ilegal", a spus Hollande, adăugând că şi maşinile folosite ar trebui confiscate.

El a adăugat că în Franţa sunt respectate legile, aşa că statul nu va confisca maşinile, întrucât măsura ar trebui autorizată de o decizie judecătorească.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UBER,
ISTANBUL,
/actualitate/uber-technologies-a-lansat-la-istanbul-serviciul-de-transport-pe-apa-uberboat-14506883
14506883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.