TVR a plătit datoria pentru care i-au fost blocate conturile. ANAF a sistat poprirea pe conturi

Autor: Madalina Cerban Postat la 30 iulie 2015 39 afişări

TVR a plătit datoria de 10 milioane de lei pentru care i-au fost blocate conturile de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar ANAF ar fi dispus sistarea popririi, urmând ca, în cursul zilei de joi, conturile să fie deblocate, au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) ar fi plătit, marţi, această datorie de 10 milioane de lei pe care o avea la bugetul de stat, au spus sursele citate.

Astfel, ANAF ar fi dispus sistarea popririi pe conturile TVR, care ar urma să fie deblocate efectiv în cursul zilei de joi, au precizat sursele citate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat, pe 20 iulie, conturile Societăţii Române de Televiziune, având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat, au declarat, la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din Televiziunea Română.

A doua zi, ANAF a confirmat, într-un comunicat, că a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune pentru recuperarea datoriilor. ANAF a precizat că, în perioada următoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor.

Pe de altă parte, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a declarat pe 22 iulie, pentru MEDIAFAX, că Guvernul este vinovat de situaţia televiziunii publice, iar blocarea conturilor instituţiei de către ANAF este, de fapt, "o revanşă" pe care şi-a luat-o premierul Victor Ponta, după mai multe editoriale pe care Tănase le-a scris despre acesta. "De mult Ponta e clientul meu (...) Da. A vrut să-şi ia o revanşă. Mi-a arătat pisica", a afirmat Tănase.

De asemenea, Stelian Tănase a spus că s-a întâlnit cu preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, precizând că, până la 1 septembrie, televiziunea publică va plăti datoria de 10 milioane de lei, din 2010, din cauza căreia au fost blocate conturile televiziunii publice.

El a precizat că nu s-a dus la ANAF ca să obţină ştergerea acestei datorii. "Ne-am dus ca să găsim o soluţie şi să-l asigurăm de buna-credinţă a TVR că vom face tot ce este posibil. Şi dânsul ne-a explicat. E vorba de o datorie de 10 milioane de lei, din 2010. Dacă nu ne taxa, se prescria şi atunci era vina ANAF. Şi atunci ne-a pus această poprire pe conturi, ca să o plătim. Să ne avertizeze că trebuie plătită. O vom plăti până la 1 septembrie", a spus Stelian Tănase, precizând că legislaţia în vigoare nu permite deblocarea conturilor până nu va fi plătită datoria.

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, pe 21 iulie, agenţiei MEDIAFAX, de reprezentanţii Televiziunii Române, după blocarea conturilor operaţionale ale SRTv, din cauza datoriilor acumulate - începând din anul 2005 - către bugetul de stat.

Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR,
DATORIE,
ANAF
/actualitate/tvr-a-platit-datoria-pentru-care-i-au-fost-blocate-conturile-anaf-a-sistat-poprirea-pe-conturi-14656612
14656612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.