Turism la ţară. Care sunt cele mai frumoase sate din Europa

Autor: Bogdan Nicolai Postat la 10 decembrie 2019 317 afişări

Turism la ţară. Care sunt cele mai frumoase sate din Europa

Cu străzi şerpuite, clădiri colorate şi o mulţime de locuri de explorat, aceste cinci sate europene merită văzute, arată un clasament realizat de platforma Afar.com.

Situat nu departe de Strasbourg, satul francez Colmar este de departe cel mai pitoresc loc din nord-estul Franţei. Un restaurant francez incredibil numit Les Bateliers se află pe malul râului, chiar lângă podul Rue Turenne, oferind o privelişte amabilă a arhitecturii istorice colorate. Dacă ar trebui să alegeţi un loc unde să mâncaţi în Colmar, acesta ar fi. Chiar dacă nu doriţi să serviţi prânzul la cina în acest sat, merită oricum să ajungeţi aici pentru peisajele superbe.

La câţiva kilometri de Mykonos, Ano Mera este o mic sat idilic grecesc. Pentru a înţelege modul în care oamenii trăiau înainte de explozia turistică din zonă, trebuie să rătăceşti pe acele străzi şi să simţi mirosul pâinii coapte proaspete. Biserica Panagia Tourliani şi Mănăstirea Paleokastro sunt vechi de secole şi, cu siguranţă, de neuitat.

Adare este cunoscut ca fiind cel mai frumos sat din Irlanda. Acolo, casele ţăranilor sunt desprinse din poveşti şi absolut fermecătoare, la fel şi conacele. Se spune că nu există om care a ajuns în Adare fără să îşi facă un scop din a reveni în acest sat.

Canalele parcurg întregul sat olandez Giethoorn, transformându-l într-o mică Veneţie a Olandei. Poţi închiria o barcă pentru a vedea întregul loc. Giethoorn este un loc magic, unde majoritatea caselor au acoperişuri de paie, frumos decorate. Există o mulţime de restaurante frumoase amplasate între aceste case, iar multe dintre ele închiriază şi camere pentru turişti. Dacă decideţi să vedeţi Olanda, puteţi începeţi de aici.

Cuibărit între Marea Adriatică şi Alpii Dinarici, satul croat Vinjerac, este bântuit fantoma celui de al doilea război mondial. Litoralul rămâne scobit de bombele aruncate peste el de către Aliaţi în urmă cu şaizeci de ani, dar micile case, acoperite cu ţiglă de lut, în stil spaniol, creează o atmosferă unică, la fel şi troiţele superb pictate care răsar la fiecare curbă.

Pe lista celor de la Afar se mai găsesc şi mici localităţi din Austria şi Spania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sate,
turism,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.