TUNELUL secret prin care fugarii treceau graniţa pe vremea lui Ceauşescu. Cum arată labirintul subteran de la Limanu

Postat la 26 septembrie 2015 9187 afişări

TUNELUL secret prin care fugarii treceau graniţa pe vremea lui Ceauşescu. Cum arată labirintul subteran de la Limanu

Cu siguranţă, vă amintiţi de poveştile din anii comunismului în care românii disperaţi după un trai mai bun fugeau peste graniţă. Traversau înot Dunărea pe timp de noapte, străbăteau pădurile cu hainele îmbibate de bălegar sau plecau în deplasări şi nu se mai întorceau... Una dintre legendele din acea perioadă se referă la Peştera Limanu, cu ale ei galerii întortocheate, despre care se spune că ajung până în Bulgaria.

Dobrogea ascunde multe peşteri şi galerii sprectaculoase, unele dintre ele aproape necunoscute. Altele au intrat deja în legendele locului sau încă nu au fost cercetate în totalitate de speologi. Poate cea mai misterioasă dintre ele este situată la 52 de kilometri de Constanţa, iar poveştile care circulă în jurul ei sunt desprinse parcă din filmele de la Hollywood.  Se spune că această grotă are tunele ce se întind pe sute de kilometri, care ajung până în Bulgaria şi chiar mai departe, în Turcia. Tocmai de aceea, în perioada comunistă, mulţi români au încercat să fugă peste graniţă.

 

Vedeţi AICI galeria FOTO

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ceausescu,
trecere,
bulgaria,
subteran
/actualitate/tunelul-secret-prin-care-fugarii-treceau-granita-pe-vremea-lui-ceausescu-cum-arata-labirintul-subteran-de-la-limanu-14754271
14754271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.