Trump l-a criticat dur pe Macron, după ce preşedintele francez a spus că NATO este în "moarte cerebrală"

Autor: Mircea Olteanu Postat la 03 decembrie 2019 57 afişări

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a criticat dur pe omologul său francez, Emmanuel Macron, care a afirmat recent că NATO este în "moarte cerebrală", spunând despre liderul de la Paris că a fost "foarte nerespectuos" faţă de ceilalţi membri ai alianţei transatlantice, informează The Guardian.

Liderul american s-a declarat "foarte surprins" de analiza lui Macron.

"Am auzit că preşedintele Macron a spus că NATO este în moarte cerebrală. Cred că asta este foarte insultător pentru o mulţime de forţe diferite. Are un scop major", a comentat liderul SUA, într-o conferinţă de presă înaintea summitului NATO de la Londra.

"Este o declaraţie foarte, foarte urâtă. (...) Nu poţi face afirmaţii de acest fel despre Nato. Este foarte nerespectuos", a adăugat Trump.

Încă din perioada campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump a criticat în mai multe rânduri Alianţa Nord-Atlantică, afirmând la un moment dat că este o organizaţie "învechită" şi a reproşat statelor membre că nu-şi achită contribuţiile.

De asemenea, cu ocazia unei conferinţe de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Trump l-a acuzat pe Macron că vrea să se retragă din alianţa transatlantică.

"Nimeni nu are nevoie de NATO mai mult decât Franţa. Este o declaraţie foarte periculoasă pentru ei", a mai afirmat liderul american.

"Îl văd pe [Macron] şi spun că are nevoie de protecţie mai mult decât oricine şi îl văd că se desprinde [de NATO]. Aşa că sunt puţin surprins de asta", a explicat Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
franŢa,
nato

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.