Tribunalul Constanţa a decis că ginerele lui Bercea Mondial poate fi judecat în arest la domiciliu

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 02 aprilie 2015 63 afişări

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel (cunoscut ca Bercea Mondial), arestat preventiv în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu, poate fi plasat în arest la domiciliu, a decis, joi, Tribunalul Constanţa, însă decizia instanţei nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul familiei lui Sandu Anghel, Pavel Abraham, a solicitat, marţi, Tribunalului Constanţa unde a avut loc un nou termen în dosarul în care cinci membri ai familiei Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau arestul la domiciliul pentru Marius Constantin. Instanţa a amânat pronunţarea pentru joi.

Astfel, magistraţii au admis, joi, cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, respingând însă solicitarea de judecare sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 48 de ore de la comunicare.

Marius Constantin se află în arest preventiv din 30 mai 2014.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Dosarul se judecă la Tribunalul Constanţa, iar următorul termen pe fond va avea loc în 21 aprilie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GINERE,
BERCEA,
AREST
/actualitate/tribunalul-constanta-a-decis-ca-ginerele-lui-bercea-mondial-poate-fi-judecat-in-arest-la-domiciliu-14103914
14103914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.