Comoara lui Hitler a fost găsită. Doi bărbaţi susţin că au găsit în Polonia un tren nazist care ar fi plin cu aur, bijuterii, opere de artă şi arme

Postat la 02 septembrie 2015 5067 afişări

Comoara lui Hitler  a fost găsită. Doi bărbaţi susţin că au găsit în Polonia un tren nazist care ar fi plin cu aur, bijuterii, opere de artă şi arme

Doi bărbaţi susţin că au găsit în Polonia un tren nazist care ar fi plin cu aur, bijuterii, opere de artă şi arme care ar fi dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, conform BBC.

Potrivit presei poloneze, cei doi vor să primească 10% din valoarea bunurilor aflate în garnitură.

"Avocaţii, armata, poliţia şi pompierii se ocupă de acest caz", a declarat pentru Reuters Marika Tokarska, un oficial din consiliul local din Walbrzych.

Trenul ar fi dispărut în apropiere de actualul oraş polonez Wroclaw, în timp ce forţele sovietice se apropiau în 1945.

"Trenul are 100 de metri în lungime şi este armurat. Acest fapt indică că trenul trebuie să conţină ceva valoros. Încă nu ştim ce. Probabil echipament miliatar, bijuterii, opere de artă şi documente de arhivă", a spus Piotr Zuchowski, responsabil pentru conservarea bunurilor din cadrul Ministerului de Cultură al Poloniei.

Potrivit site-ului polonez walbrzych24.com, unul dintre bărbaţi este polonez, iar celălalt german.

Istoricul Joanna Lamparska a declarat pentru Radio Wroclaw că, potrivit zvonurilor, trenul ar fi dispărut într-un tunel şi ar conţine aur şi substanţe periculoase.

Alţi specialişti susţin că mai există cel puţin alte două trenuri naziste cu o încărcătură necunoscută.

De asemenea, autorităţile poloneze au trebuit să închidă zona unde a fost descoperit trenul deoarece mai mulţi căutători de comori amatori au împânzit zona căutând aurul nazist.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comoara-lui-hitler-a-fost-gasita-doi-barbati-sustin-ca-au-gasit-in-polonia-un-tren-nazist-care-ar-fi-plin-cu-aur-bijuterii-opere-de-arta-si-arme-14696193
14696193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.