Trei sferturi dintre companiile din Bucureşti care s-au relocat în 2014 au ales zona de nord

Autor: Razvan Muresan Postat la 19 ianuarie 2015 308 afişări

Trei sferturi dintre companiile care au închiriat spaţii de birouri în 2014 în Bucureşti au preferat zona de nord: 59% din spaţiile de birouri tranzacţionate se află în zona de centru-nord şi 17% în zona de nord, potrivit unei analize ESOP, realizată pe baza datelor centralizate de forumul marilor firme de consultanţă imobiliară. La mare distanţă, la egalitate pe locul trei se află zona ultracentrală şi zona de centru-vest, fiecare cu o pondere de 8% din totalul tranzacţiilor.

Trei sferturi dintre companiile din Bucureşti care s-au relocat în 2014 au ales zona de nord

„Clădirile noi cu suprafeţe foarte mari livrate în 2014 sau aflate în construcţie în zona de nord au atras cei mai multi chiriaşi, proximitatea metroului, a zonei rezidenţiale pentru expaţi, a noului mall şi calitatea superioară a proiectelor au reprezentat principalele motive pentru care au fost alese aceste clădiri. Estimăm că şi în 2015 această zonă se va menţine pe primul loc ca  volum total de suprafeţe tranzacţionate”, declară Alexandru Petrescu, managing partner ESOP Consulting.

Clădiri preferate de chiriaşi în 2014 au fost Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, situată în zona Barbu Văcărescu din centru-nord, cu 11 contracte încheiate în 2014,  Hermes Business Campus, din zona Dimitrie Pompeiu, care a atras zece chiriaşi, care au închiriat în total peste 14.000 mp, Ethos House, cu şase clienţi noi şi parcurile de afaceri pentru care au optat companiile multinaţionale care au dorit să-şi strângă angajaţii sub acelaşi acoperiş - Globalworth Campus (Telekom, 25.000 mp), North Gate (Renault, 20.000 mp), Bucharest One (Vodafone, 16.000 mp) şi Green Court (Orange, 13.700 mp).  

„Estimăm că în 2015 şi în 2016 pe lângă tranzacţiile din zona de nord vor începe să crească, ca număr şi ca suprafaţe închiriate şi tranzacţiile din zona de centru-vest unde s-au anunţat mai multe proiecte care cumulează peste 100.000 mp cum ar fi Sema Park, Afi Business Parc, Orhideea Towers”, mai spune Alexandru Petrescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
bucuresti,
birouri,
tranzactionare
/actualitate/trei-sferturi-dintre-companiile-din-bucuresti-care-s-au-relocat-in-2014-au-ales-zona-de-nord-13773067
13773067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.