Trei cetăţeni români, extrădaţi în SUA, sub acuzaţia de fraudă cibernetică. Au sustras cel puţin 4 milioane de euro

Autor: Olimpia Nicolae Postat la 17 decembrie 2016 121 afişări

Trei cetăţeni români au fost extrădaţi în Statele Unite pentru a fi judecaţi pentru fraudă cibernetică, după ce ar fi lansat atacuri online asupra a peste 60.000 de calculatoare şi ar fi sustras cel puţin 4 milioane de euro, informează procurorii americani, citaţi de presa internaţională.

Cei trei români sunt acuzaţi de fraudă cibernetică, furt de identitate şi conspiraţie pentru spălare de bani, în cadrul unui dosar ce va fi judecat de o curte federală din Cleveland.

Aceştia au fost extrădaţi în SUA în cursul acestei săptămâni, după ce au fost arestaţi la începutul acestui an, în România. Doi dintre ei au apărut în faţa judecătorilor vineri şi au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor aduse.

Potrivit procurorilor, cei trei ar fi făcut parte dintr-un grup numit ”Bayrob”, care în anul 2007 a început dezvoltarea şi instalarea unui soft rău intenţionat, ce era trimis prin intermediul emailurilor, pretinzând că ar fi fost trimis din partea unor companii importante precum Western Union sau Norton AntiVirus.

După ce utilizatorul ar fi deschis fişierul trimis, softul ar fi fost instalat pe calculatorul acestuia. Acesta ar fi colecat toate adresele de email din lista de contact a utilizatorului, iar softul rău intenţionat s-ar fi transmis mai departe prin intermediul emailurilor. Peste 600.000 de calculatoare au fost astfel infectate.

În urma acestei acţiuni, acuzaţii ar fi putut controla calculatoarele pentru a colecta informaţii despre cărţi de credit, conturile de utilizatori şi parolele acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ATAC CIBERNETIC,
ROMÂNIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.