„Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina”. Avertismentul unei mari puteri

Autor: Laura Buciu Postat la 22 noiembrie 2022 46 afişări

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferinţă de la Berlin.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina”. Avertismentul unei mari puteri

Vorbind la o conferinţă la Berlin, găzduită de ziarul Suddeutsche Zeitung, Olaf Scholz a declarat: „Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi crescânde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare”.

Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

De asemenea, Scholz a declarat că recenta sa călătorie în China a meritat, deoarece a permis ambelor ţări să împărtăşească poziţia lor comună împotriva utilizării armelor nucleare.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la cetăţenii săi să economisească energia, în contextul în care atacurile neîncetate ale Rusiei au înjumătăţit capacitatea energetică a ţării.

Autorităţile au declarat că milioane de ucraineni, inclusiv în capitala Kiev, s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică cel puţin până la sfârşitul lunii martie din cauza atacurilor cu rachete.

Atacarea de către Rusia a instalaţiilor energetice ucrainene urmează unei serii de eşecuri pe câmpul de luptă care au inclus retragerea din oraşul Herson din sudul ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olaf scholz,
germania,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.