Tranzacţie surpriză! Fondul de investiţii Rohatyn, care a cumpărat Animax, a intrat în reţeaua de clinici Amethyst printr-o majorare de capital

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 06 noiembrie 2019 161 afişări

Tranzacţie surpriză! Fondul de investiţii Rohatyn, care a cumpărat Animax, a intrat în reţeaua de clinici Amethyst printr-o majorare de capital

Fondul de investiţii Rohatyn a anunţat în această seară la New York că a făcut o investiţie în reţeaua de radioterapie Amethyst, care operează nouă centre în România, Franţa, Italia, Polonia şi Austria, tratând peste 10.000 de pacienţi anual. Reţeaua Amethyst a fost fondată în 2010 de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii reţelei de farmacii Sensiblu.

Investiţia Rohatyn va fi folosită pentru a accelera creşterea Amethyst în Europa, prin noi clinici, dezvoltarea unor centre de la zero şi parteneriate cu spitale.

„Reţeaua Amethyst este în poziţia de a se implica în cererea tot mai mare de tratare a cancerului în Europa, o boală care este din ce în ce mai prezentă din cauza stilului de viaţă şi a îmbătrânirii populaţiei”, a declarat Colin Clark, director în cadrul Rohatyn.

Amethyst se poate remarca ca unul din brandurile europene cele mai importante de radioterapie, a menţionat Nick Rohatyn, CEO al fondului de investiţii.

Rohatyn, un fond de investiţii american, şi-a făcut intrarea pe piaţa românească acum un an, când a cumpărat reţeaua Animax, care are 80 de magazine dedicate animalelor de companie.

Valoarea tranzacţiei nu a fost menţionată, ci doar faptul că fondul de investiţii deţine în acest moment cote egale împreună cu cei doi cofondatori ai Animax.

Rohatyn Group a fost fondat în 2002 de Nicolas Rohatyn, un bancher de investiţii care a lucrat pentru gigantul american JP Morgan pe pieţele emergente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retea,
fond de investitii,
clinici,
cumparare,
intrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.