Mutare surpriză între multinaţionale, în mijlocul tăierilor de costuri: Xerox vrea să cumpere gigantul american HP, deşi are o capitalizare de piaţă de numai o treime

Autor: Ştefan Stan Postat la 06 noiembrie 2019 251 afişări

Mutare surpriză între multinaţionale, în mijlocul tăierilor de costuri: Xerox vrea să cumpere gigantul american HP, deşi are o capitalizare de piaţă de numai o treime

Xerox se pregăteşte să facă o ofertă de achiziţie pentru gigantul american HP, potrivit WSJ. Boardul companiei a discutat marţi posibilitatea lansării ofertei, în condiţiile în care Xerox ar avea o linie de finanţare de la o bancă importantă, conform unei surse citate de WSJ.

Xerox are o capitalizare de piaţă de 8,05 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din valoarea HP de 27,27 mld. de dolairi.

Posibila tranzacţie vine într-o perioadă când ambele companii se uită la măsuri de reducere de costuri, iar o potenţială achiziţie ar duce la economii de peste 2 miliarde de dolari. La finalul lunii trecute, HP a anunţat că va disponibiliza până la 9.000 de persoane până la finalul anului fiscal 2022, ca parte dintr-un plan mai amplu de restructurare. HP are în total 55,000 de angajaţi la nivel mondial. 

De asemenea, Xerox a anunţat marţi că va vinde cu 2,3 miliarde de dolari 25% din participaţia în Fuji Xerox, joint-venture-ul creat între Fujifilm şi Xerox,. 

HP Inc. România, subsidiara locală a companiei ame­ricane cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari producători de computere, imprimante şi furnizori servicii de IT din lume, şi-a mărit echipa cu 30% în ultimii trei ani, ajungând la peste 1.300 de angajaţi în prezent. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
xerox,
hewlett-packard

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.