LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Cum ne protejăm locuinţele de atacurile invizibile?

Transporturile acuză PMB de lipsă de înţelegere şi rea-voinţă în cazul lucrărilor la M5

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 01 septembrie 2020 81 afişări

Transporturile acuză PMB de lipsă de înţelegere şi rea-voinţă în cazul lucrărilor la M5

Şedinţele de lucru organizate la Primăria Bucureşti, căreia antreprenorii executanţi ai liniei de metrou M5 i-au cerut întreruperea circulaţiei liniei 41 pentru 10 zile, s-au lovit de lipsa de înţelegere şi de reaua-voinţă a reprezentanţilor PMB, arată  un comunicat al Ministerului Transporturilor. 

Comunicatul spune că, dată fiind importanţa finalizării magistralei de metrou M5, antreprenorii Asocierii au solicitat, în nenumărate rânduri, sprijin Primăriei Municipiului Bucureşti, în speţă Societăţii de Transport Bucureşti (STB) pentru finalizarea lucrărilor Pasajului pietonal de la staţia Parc Drumul Taberei. În acest sens Asocierea Astaldi - FCC a cerut întreruperea circulaţiei Liniei 41, pentru 10 zile, la intersecţia strada Braşov cu b-dul Drumul Taberei.

Deşi, în primă fază Primăria Bucureşti, prin STB, a comunicat antreprenorilor ca şi soluţie trimestrul IV al acestui an, ulterior au revenit asupra termenului pentru ca în final să comunice ca termen tot trimestrul IV.

Şedinţele de lucru organizate la Primăria Bucureşti la care au participat toţi actorii importanţi ai acestei lucrări (Astaldi - FCC, Metrorex, Societatea de Transport Bucureşti, Direcţia Transporturi din PMB, consultantul şi subantreprenorii executanţi) s-au lovit de lipsa de înţelegere şi de reaua-voinţă a reprezentanţilor Primăriei Generale.

Ministerul spune că lucrările aferente finalizării Magistralei de Metrou M5 vor continua conform graficelor asumate, atât de antreprenori, cât şi de către beneficiar.

“Toţi factorii implicaţi în realizarea acestui important obiectiv pentru Bucureşti şi bucureşteni trebuie să înţeleagă necesitatea finalizării acestuia, dar şi beneficiile pe care le va produce noua magistrală de metrou din Drumul Taberei. Doamna Primar General, dacă este primarul întregului Bucureşti, trebuie să participe activ la finalizarea noii magistrale şi nu să meargă pe şantierele obiectivelor de investiţii care nu intră în atribuţiile domniei sale. Ştiu că doamna Primar General se află în plină campanie electorală şi ar fi trebuit ca această lucrare să fie una prioritară pentru administraţia pe care încă o conduce şi să se implice activ pentru locuitorii zonei. Acest obiectiv, deja foarte mult întârziat, reprezintă o prioritatea pentru ministerul pe care îl conduc şi de aceea am şi făcut apel public la dialog. O anunţ, şi pe această cale, pe doamna Firea că lucrările pentru finalizarea acestei magistrale merg înainte, cu sau fără sprijinul dânsei şi că darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de către cei implicaţi. Interesul cetăţenilor Bucureştiului sunt pentru mine mult mai importante decât campania electorală în care se află unii sau alţii”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
pmb,
transport,
intelegere,
vointa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.