Toti romanii vaccinati cu Pfizer si AstraZeneca trebuie sa stie asta. Ce s-a descoperit acum despre cele doua seruri. Anunt urias

Postat la 16 iunie 2021 439 afişări

Toti romanii vaccinati cu Pfizer si AstraZeneca trebuie sa stie asta. Ce s-a descoperit acum despre cele doua seruri. Anunt urias

Cele două doze ale vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca asigură o protecţie de peste 90% împotriva riscului de spitalizare pentru persoanele infectate cu varianta Delta a coronavirusului, potrivit unui studiu britanic, relatează AFP.

Studiul organizat de Public Health England (PHE) arată o protecţie de 96% împotriva spitalizărilor după administrarea celor două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech şi de 92% pentru cele două doze ale vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Din 14.019 de persoane care au contractat acea variantă virală, doar 166 au fost spitalizate, au dezvăluit autorii acestui studiu realizat între 12 aprilie şi 4 iunie, subliniind totodată că “este vorba despre rezultate comparabile cu eficacitatea vaccinurilor în ceea ce priveşte evitarea spitalizărilor asociate variantei Alfa”, detectată la sfârşitul anului 2020 în Anglia, potrivit Agerpres.

“Această dovadă de eficacitate a celor două doze împotriva noilor variante arată faptul că este crucial ca oamenii să se vaccineze cu a doua doză”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit căruia campania de vaccinare din Marea Britanie “a salvat deja mii de vieţi”.

O precedentă analiză realizată de PHE a arătat că cele două doze ale vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca îi protejează pe oameni la fel de eficient de varianta Delta ca şi de varianta Alfa, însă acest lucru nu se întâmplă în cazul administrării unei singure doze, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pfizer,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.