TOP 10 ţări în care merită să trăieşti în 2016: Care sunt ţările cu cel mai ridicat nivel de trai - GALERIE FOTO

Postat la 17 decembrie 2015 850 afişări

ONU a dat publicităţii studiul anual privind nivelul de trai în toate ţările lumii şi a realizat un clasament în funcţie de Indexul de Dezvoltare Umană. Şi în 2015, la fel ca în ultimii şase ani, ţara în care se trăieşte cel mai bine este Norvegia.

Clasamentul ONU a fost realizat după ce experţii au analizat o serie de date colectate în 2014, precum PIB-ul pe cap de locuitor, nivelul de educaţie, speranţa de viaţă. Rezultatele finale arată o diferenţă uriaşă între ţările clasate în vârful clasamentului şi cele de la coadă.

TOP 10 ţări cu cel mai ridicat nivel de trai:

Norvegia

Australia

Elveţia

Danemarca

Olanda

Germania

Irlanda

Statele Unite

Canada

Noua Zeelandă

România se clasează pe locul 52, fiind în prima jumătate a ţărilor ca şi nivel de dezvoltare şi a fost încadrată în categoria ”Dezvoltare umană ridicată”, în timp ce primele 49 de naţiuni se aflau în categoria ”Dezvoltare umană foarte ridicată”.

TOP 10 ţări cu cel mai scăzut nivel de trai

Niger

Republica Centrafricană

Eritreea

Ciad

Burundi

Burkina Faso

Guineea

Sierra Leone

Mozambic

Mali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
norvegia,
clasament,
educatie,
PIB,
speranta de viata,
ONU
/actualitate/top-10-tari-in-care-merita-sa-traiesti-in-2016-care-sunt-tarile-cu-cel-mai-ridicat-nivel-de-trai-galerie-foto-14922103
14922103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.