Theresa May susţine că are "sprijinul deplin al cabinetului" său

Autor: Andrei Ionascu Postat la 07 octombrie 2017 134 afişări

Premierul britanic Theresa May a declarat, vineri, că are "sprijinul deplin al cabinetului" său şi că furnizează "conducerea calmă" de care ţara are nevoie, pe fondul unui plan în cadrul Partidului Conservator pentru înlăturarea acesteia din funcţie, relatează site-ul BBC News.

"Ţara are nevoie de o conducere calmă şi asta este ceea ce ofer eu, cu sprijinul deplin al cabinetului meu. Uitaţi, m-am confruntat cu o răceală toată săptămâna asta [şi de aceea nu am vorbit]", a spus May.

Premierul britanic a mai precizat că discursul său recent din Florenţa a dat "un impuls real" negocierilor pentru Brexit şi că intenţionează să actualizeze parlamentarii săptămâna viitoare cu privire la planurile sale de a ajuta "familiile obişnuite care lucrează" cu un plafon pentru facturile la energie.

Grant Shapps, fost preşedinte al Partidului Conservator din Marea Britanie, a declarat joi că aproximativ 30 de parlamentari conservatori susţin înlăturarea Theresei May din funcţia de premier.

Shapps, care a prezidat partidul între 2012 şi 2015, a declarat că printre deputaţii care doresc schimbarea Theresei May se află cinci foşti miniştri ai cabinetului. El a precizat că nu este clar dacă există suficient sprijin pentru această mutare.

Pentru a declanşa o contestare formală a conducerii, 48 parlamentari conservatori trebuie să semneze un document în acest sens, care ar fi trimis aşa-zisei Comisii 1922.

Grant Shapps este de părere că Theresa May ar trebui să convoace alegeri pentru conducerea partidului, după rezultatele slabe din alegeri şi eşecul de a uni Cabinetul în jurul său.

În schimb, Amber Rudd, ministrul de Interne, Damian Green, prim secretar de stat şi vicepremier, şi Michael Gove, ministrul Mediului, şi-au reafirmat recent susţinerea pentru Theresa May.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAREA BRITANIE,
THERESA MAY,
GUVERN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.