Textele pe care 95% dintre români nu le pot pronunţa fără greşeală

Postat la 14 septembrie 2016 2939 afişări

Textele pe care 95% dintre români nu le pot pronunţa fără greşeală

Dacă reuşeşti să pronunţi corect fiecare cuvânt din textul de mai jos la prima vedere înseamnă că vorbeşti mai bine decât  95% dintre vorbitorii nativi, dar şi că ai abilitatea de a citi în avans cuvintele.

Exerciţiul se desfăşoară în felul următor: citeşti cu voce tare într-un ritm mediu fără să silabiseşti cuvintele. Dacă ai făcut chiar şi o singură greşeală ai picat testul. Textul este un fragment din manualul de dicţie Şase saşi în şase saci, de Carmen Ivanov.

Totuşi, chiar dacă ai greşit, poţi repeta exerciţiul cu voce tare până când se vor auzi clar toate sunetele, aşa cum sunt ele trecute în text.

1. Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

2. Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifră treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greseala,
refuz,
romani,
testare,
cuvinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.