Taxa pe bronzat sau pe case bantuite, cateva din taxele ciudate aplicate in SUA (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 23 februarie 2011 21 afişări

Guvernantii americani cauta noi solutii de a creste incasarile la bugetul de stat, in incercarea de a acoperi cat mai repede macar o parte din gaurile din buget aparute in ultimii ani de criza. Astfel, taxe pe bronzat, pe plimbari cu balonul cu aer sau pe casele bantuite ar putea fi introduse chiar din acest an.

In contextul economic din ultimii doi ani, bugetul de stat american a fost serios afectat si veniturile din taxe si impozite s-au diminuat si ele destul de mult, avand in vedere numarul mare de falimente din perioada crizei si de oameni ramasi fara locuri de munca. Acum, guvernantii se gandesc la taxe dintre cele mai ciudate pentru a acoperi gaurile.

Afaceri precum saloanele pentru bronzat sau cele care ofera plimbari cu valonul cu aer sunt deja luate in vizor, dupa cum spune Kail Padgett, economist la Tax Foundation din Washington D.C. Statul american Colorado discuta chiar o taxa pe lichidul seminal al taurilor, locuitorii din Conneticut vor plati probabil taxe mai mari pe vanzari si taxe pentru servicii precum spalatul masinii sau tunsoarea, iar firmele din Illinois platesc deja taxe mai mari. "Nu vor aduce incasari uriase, dar astfel de taxe vor mai completa cat de cat golurile", este de parere Padgett.

Toate aceste idei vin in contextul intentiilor guvernatorului Dannel Malloy de a creste veniturile la bugetul de stat cu 1,5 miliarde de dolari anul acesta. Majoritatea politicienilor americani sunt insa reticenti la ideea de a majora taxele existente, asa ca solutia este sa caute alternative, taxe noi care sa fie sursa de venituri, chiar daca mai mici.

"Unele dintre aceste taxe par de-a dreptul ciudate", observa Padgett. "Se aplica insa unui grup mai mic de contribuabili, ceea ce inseamna ca povara nu va fi resimtita de majoritatea persoanelor cu drept de vot".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
bronzat,
SUA
/actualitate/taxa-pe-bronzat-sau-pe-case-bantuite-cateva-din-taxele-ciudate-aplicate-in-sua-galerie-foto-8006624
8006624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.