Ţările care au învins COVID-19, dar trebuie să facă asta din nou. Care este motivul pentru care după ce „au netezit” curba, aceasta a început să urce iar

Autor: Ioana Matei Postat la 11 aprilie 2020 382 afişări

Ţările care au învins COVID-19, dar trebuie să facă asta din nou. Care este motivul pentru care după ce „au netezit” curba, aceasta a început să urce iar

Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud şi Taiwan au reuşit să „netezească” acea curbă prezentă în toate ilustraţiile care vorbesc despre modul în care izolarea socială poate învinge COVID-10. Apoi călători din Statele Unite şi Europa au început din nou să aducă virusul aici, potrivit unui articol publicat de wired.com.

Lideri din Singapore, Hong Kong, Taiwan, Coreea de Sud au prevăzut venirea coronavirusului şi în ţările lor după ce s-a întâmplat în China, amintindu-şi consecinţele  virusului SARS, din urmă cu două decenii. Şi atunci oameni au murit şi economii au avut de suferit. Prin urmare, şi-au întărit politicile anti-imigiraţie devreme, au început să ia măsurile sanitare necesare şi au început să publice date clare şi importante. Au reuşit să netezească acea curbă înainte ca toată lumea să înţeleagă acest concept. Dar în săptămânile recente, acele curbe au început să urce din nou. Numărul cazurilor din aceste locuri sunt în urcare.

În Hong Kong, tendinţa ascendentă a început la data de 18 martie şi a făcut un salt pe 28 martie. Numărătoarea din Singapore a sărit de 47 pe 16 martie, iar de atunci, oraşul-stat a avut trei zile cu mai mult de 70 de cazuri raportate.

Cazurile noi din Taiwan au ajuns la un vârf în ianuarie, apoi, la mijlocul lui martie au ajuns la un maxim de 20 pe zi.Coreea de Sud  a avut 86 de cazuri noi pe trei aprilie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.