Tarifele de taxi au fost majorate într-un oraş din România, după 6 ani

Autor: Vasile Magradean, Laura Buciu, Mediafax Postat la 19 decembrie 2019 50 afişări

Tarifele de taxi au fost majorate, joi, cu 70 de bani la Cluj-Napoca, de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km, în urma unei decizii a Consiliului Local care a avut la bază creşterea preţurilor înregistrată în ultimii 6 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că noile tarife vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, acestea fiind maximale.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat majorarea tarifelor de taxi în Cluj-Napoca pe timp de zi, de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km, creşterea fiind de 70 de bani. Este un tarif maximal, iar firmele de taxi din municipiu vor putea să îşi stabilească tarife diferenţiate până la suma maximă de 2,95 lei. De asemenea, s-a majorat şi tariful pe timp ce noapte, de la 3 lei/ km, la 3,25 de lei/km.

Decizia de majorare a tarifelor, propusă de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, este bazată pe creşterea preţurilor înregistrată din decembrie 2013, data când a avut loc ultima majorare a tarifelor de taxi în municipiu. Noua majorare va intra în vigoare de săptămâna viitoare”, au spus reprezentanţii primăriei clujene.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt autorizate 2.500 de taximetre.

Taximetriştii clujeni au protestat săptămâna trecută şi au cerut majorarea tarifelor la 3,30 lei/km dar, în urma negocierilor cu specialiştii Primăriei Cluj-Napoca, s-a aprobat un tarif de 2,95 de lei/km.

Foto: Profimedia

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarif,
taxi,
majorare,
oras

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.