Târgul de Crăciun dintr-un oraş din România, pe locul 3 în topul celor mai frumoase din Europa

Autor: Mediafax Postat la 08 decembrie 2022 9932 afişări

Târgul de Crăciun dintr-un oraş din România, pe locul 3 în topul celor mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat pe locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după cele din Budapesta, Ungaria, şi Gdansk, Polonia. 

După 10 zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunţat joi rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023. Cu aproape 42.000 voturi, Craiova devine una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Europa, pentru al doilea an consecutiv.

„După rezultatul onorant de anul trecut, când turişti din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele şase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiţie, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinaţie turistică. Astfel, pentru ediţia din acest an, am extins suprafaţa târgului în mai multe pieţe, am montat cele mai frumoase decoraţiuni luminoase în tot centrul oraşului şi am realizat căsuţe unicat, concepute special de cei mai talentaţi artişti pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obţinea cel mai bun rezultat ca oraş nou intrat în acest clasament internaţional, anul acesta avem confirmarea că investiţiile făcute de administraţia locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat primarul Lia Olguta Vasilescu.

Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut un total de 41.884 de voturi, multe dintre acestea provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Ţările de Jos şi Germania.

În total, în competiţie au votat 374 803 turişti din 179 ţări pentru cele 20 de oraşe candidate, propuse de European Best Destinations.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
targ de craciun,
europa,
craiova,
craciun,
targ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.