Ţara vecină cu România care oferă permise de conducere gratuite. Care este motivul

Postat la 29 februarie 2024 99 afişări

Ţara vecină cu România care oferă permise de conducere gratuite. Care este motivul

Ungaria oferă începând cu 1 martie peste 1.000 de permise de conducere gratuite cetăţenilor săi, pe baza unui proiect guvernamental menit să crească ocuparea forţei de muncă şi să reducă deficitul de şoferi în transporturi.

Pentru a creşte activitatea de pe piaţa muncii şi pentru atenuarea deficitului de şoferi în sectorul transporturilor şi al transportului de persoane, Ungaria lansează din data de 1 martie 2024 un program de formare a şoferilor care va permite unui număr de peste 1 000 de persoane să obţină gratuit un permis de conducere, scrie Hirado.

Programul are alocări bugetare de 4,32 milioane de euro şi poate contribui substanţial la creşterea ocupării forţei de muncă şi la îmbunătăţirea competitivităţii transportului rutier de mărfuri şi de pasageri, potrivit lui Sándor Czomba, secretar de stat pentru politica de ocupare a forţei de muncă în cadrul Ministerului Economiei Naţionale.

Programul guvernamental va oferi participanţilor posibilitatea să obţină permisele de conducere categoria C, C+E şi D, precum şi cardul care atestă că şoferul are cunoştinţele şi calificările necesare pentru a conduce în mod profesionist.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducere,
gratuit,
permise

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.